![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
местный житель |
![]()
|
![]() Прописан ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модератор Сообщений: 1 860 Регистрация: 15.4.2008 Пользователь №: 3 577 ![]() |
Господа форумчане!
Вот решил создать новую тему. Предлагаю размещать в ней стихотворения, песни посвященные Николаеву и те, в которых есть хотя бы упоминание о нем. Начать хочу с произведений одного из "патриархов" Николаевской поэзии Марка Лисянского. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Отсканировано из книги "Города Города... Новые стихи" Москва Советский писатель 1978г. -------------------- В движении жизнь...
|
![]() ![]() |
местный житель |
![]()
|
![]() Прописан ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модератор Сообщений: 1 860 Регистрация: 15.4.2008 Пользователь №: 3 577 ![]() |
Случайно встретил на просторах сети такое вот произведение Арона Копштейна именуемое
"Вірш про Миколаїв і Херсон" Над Південним Бугом – ходить човник. Білий місяць догорів і згас Я у віршах, ніжних і любовних, Миколаїв прославляв не раз. Тільки всі вони забуті мною, Доля в них однаково сумна. В тому, місто, і не ти виною – Винна в цьому дівчина одна. Як вона пишалася тобою: - Що Херсон бідненький ваш, мовляв! Ну, а я над синьою водою Вірші взяв і гнівно розірвав. - Я, кажу, тебе іще не лаяв, А тепер розмова в нас пряма. Думаєш, великий Миколаїв? А у вас зате Дніпра нема. Порт у нас від вашого не гірший, А у вас нема таких садів... Словом, я закинув ніжні вірші І пішов від дівчини тоді. А тепер мені, звичайно, смішно: Нащо ми засперечались так? Та хіба ж смачні південні вишні Не цвітуть однаково в садах! Та хіба ж херсонські пароплави (Твій двотрубний, Клаво, пароплав) По дорозі величі і слави, Що Папанін нею проплива, - Із твоїми не пливуть дочками, Миколаїв місто портове, Де опівдні ніздрюватий камінь Теплим сонцем дихає – живе. Я люблю Херсон – зелене місто За степи, за молоду траву, Що у нас шумить трикутне листя, Як ідеш на річку Кошову. І люблю я вулички над Бугом, Над заводом висне сизий дим, Ще й алеї, де ходив я з другом – Дівчинкою в кітелі морськім. Над Південним Бугом – ходить човник. Білий місяць потемнів і згас Я у віршах, ніжних і любовних, Миколаїв опишу не раз. -------------------- В движении жизнь...
|
![]() ![]() |