![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
alexandrina |
![]()
|
![]() Друг семьи ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Форумчанин Сообщений: 315 Регистрация: 21.1.2009 Пользователь №: 5 537 ![]() |
|
![]() ![]() |
alexandrina |
![]()
|
![]() Друг семьи ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Форумчанин Сообщений: 315 Регистрация: 21.1.2009 Пользователь №: 5 537 ![]() |
Недавно перечитывала воспоминания М.Ленау и наткнулась на такой пассаж:
Через два часа после посещения площади Коммунаров, я был в штабе Слащева. Начальник штаба , полковник Дубяго, от имени генерала Слащева дал мне следующее интервью: «В Николаеве не осталось ни одной большевистской сволочи. Контрразведка ночью выловила всю подпольную организацию и она расстреляна». Идиот! Ни один из членов Комитета, никто из активных подпольных работников партии не пострадал. В тот же день состоялось собрание подпольной организации. На этом собрании было больше товарищей, чем когда-либо. (Летопись революции. -1926. - С.62) Получается, что наши "коммунары" (за исключением 3-5 человек) к подполью вообще никакого отношения не имели |
Тарас |
![]()
|
Проходил мимо ![]() Группа: Форумчанин Сообщений: 23 Регистрация: 4.1.2009 Пользователь №: 5 524 ![]() |
Ось що написано у книзі з історії миколаївської міліції:
"61 КОМУНАР. Цікава трапилася історія з працівником міліції Семеном Афоновичем Асушкіним. За наказом генерала Я.О.Слащова в ніч на 20 листопада 1919 р. на Адміралтейській площі перед заводом „Руссуд” був розстріляний 61 комунарівець, який підозрювали у зв’язках підпільниками. Серед них був і Асушкін, котрий під час розстрілу впав, причому тіла розстріляних впали на нього. Коли ж настав вечір, козаки знімали з мерців чоботи, тіла мертвих складали на підводу, міліціонер опритомнів, встав та почав щодуху тікати. Зніяковівши, слащовці не встигли й опам’ятатися, тому й не переслідували чоловіка. Таким чином, Асушкін врятувався. Перший час він переховувався на квартирі знайомої Войнихович. Часом пізніше, коли в місті була остаточно встановлена Радянська влада, Асушкін став одним із кращих працівників миколаївської міліції". (записано з вуст С.Асушкіна працівниками народного музею міліції). |
![]() ![]() ![]() |